NYHETER: BÄDDAT FÖR VÅR

Visst är det ljuvligt med värme? Varje år känns det lika befriande när solens strålar äntligen värmer oss. Hos Hemtex har vårkänslorna infunnit sig ett tag – du har väl inte missat den fina och inspirerande skyltningen hos Hemtex på Toppengallerian?

Bädda med bäckebölja

Att byta lakan är kanske inte det som står högst upp på listan när du landar i soffan efter vardagens stök. Däremot står känslan att krypa ned mellan fräscha lakan i en nybäddad säng desto högre. Mona på Hemtex berättar om de fina påslakanseten i bäckebölja. Du vet, det där tyget med lite bubblig struktur och som ger en extra sval effekt under varma sommarnätter. Seten finns i både stilrent enfärgat, klassiskt prickigt och randigt och lite mer romantiskt blommigt – som alla passar fint tillsammans även om mönstren är olika, om du till exempel vill välja ett annat mönster på kuddfodralen än på påslakanen..

När du tvättar dessa lakan, drar tyget ihop sig något, vilket är det som skapar den speciella bäckeböljatexturen. Du behöver varken stryka eller mangla dem, vilket gör att hållbarheten är lång, då de inte slits så mycket.

Homewear

Visst kan vi inte få nog av sköna hemmaplagg som dessutom är riktigt snygga? Homewear är här för att stanna. Hos Hemtex kan du hitta din nya favoritnattskjorta som du kan strosa runt i en lång och slapp lördagsförmiddag. Och om du hör till de frusna, kan du även hitta mjuka pyjamasbyxor och mysiga innetofflor.

Brodyr och virkat

I vår kommer du se mycket av det handgjorda å textilier: broderat och virkat är något som syns mycket just nu. De virkade mormorsrutorna är också populära igen efter några år i linnegarderoben – gammal stil är det nya och för tankarna till det unika och handgjorda som i sin tur står för hållbarhet. Inredningstrenden år alltså mot det rustika som gärna får vara gjort i naturmaterial som en lite ojämn vas och en lite grövre duk med vackra broderier på. Det är värden som komfort, värme och kärlek som är i fokus och vem behöver inte det?

Färgerna som brukar lysa ikapp med och spegla vad som händer i naturen är i år i den gröna och gula färgskalan där den sistnämnda även drar lite mot orange. Dessa färger passar fint att sätta mot både svart och vitt och är du sugen på en mer poppig färg, så är lila ett säkert kort.

Sommaren runt hörnet

Snart ses vi inte bara på Toppengallerian, utan även på vår fina Kämpingestrand: sommaren ligger inte långt bort och med den kommer alla härliga kuddar, dukar och strandtillbehör som gör det bekvämt i solen – eller skuggan. Hos Hemtex hittar du sköna sittkuddar, snygga strandmadrasser och det finns även utemöbler, belysning och krukor i sortimentet numera. Vad väntar du på? Kom in och titta på allt det fina hos Hemtex!