NYHETER: SKÖNA OCH SNYGGA SKOR

Om du föll för det bekväma och snygga chunky sneakers-modet för ett par säsonger sedan, kan du även den här våren och sommaren fortsätta att njuta av det. Om inte, undrar du kanske vad “chunky” är? Jo, det är ett par sneakers med en lite grövre sula som ger karaktär åt skorna och hela stilen till den som bär dem.

Utöver chunkystilen, finns det ytterligare en omåttligt omtyckt skön sko: det är strumpsko. Den är en sneakersvariant som även den spelar på det bekväma och enkla, vilket kan tolkas som en spegling av samhället och den tid vi lever i, dels på grund av de två senaste åren som passerat och att saker och ting gärna ska gå snabbt. Dessa dra-på-skor finns både som en slags kraftig strumpa med sula och även med snörning, men fakesnörning då är den faktiskt enbart har ett dekorativt syfte. Du hittar dessa skor hos Helena på In Vogue från både Ilse Jacobsen och Michael Kors.

Dessa modeller finns i ett flertal noga utvalda färger och varianter. Du hittar sneakers från Steve Madden i flera nyanser, det amerikanska märket som åter finns i butiken. Det är en bra kvalitetssko med ett modernt uttryck som också ger dig en känsla av att vara rätt klädd. Du kan med andra ord dra på dig dessa tillsammans med en kavaj och ett par jeans när du ska till kontoret eller tillsammans med en vacker långklänning inför midsommarafton och känna dig välklädd i båda fallen. Det finns ett par riktigt coola och rätt uppseendeväckande sneakers med paljetter för den modiga!

Sandaler och det flätade skomodet
Birkenstocks har fått ge namn åt en hel genre med riktigt sköna skor, som inte bara funkar på sommaren utan året runt om du har ett jobb där du tex går mycket inomhus. Både originalet och flera andra märken med den komfortabla sulan finns att prova och promenera hem i, i butiken på Toppengallerian..

I sommar kommer du definitivt att se trenden med sandaler med flätad ovansida. Hos In Vogue finns ett flertal märken och modeller, där Inuikii sticker ut med ett par vackra smycken till fötterna i form av sandaler med lite tjockare vit sula med en lite kraftigare fläta som löper korsat över foten. Modellen finns med enbart flätan och flätan med dekorativa stenar på. Det finns också sandaler i samma stil från Michael Kors, som även dessa tilltalar den modemedvetna.

Sommarens klassiker – flip-flopsen
Det är ingen riktigt sommar utan flip-flops! Om du behöver byta ut dina gamla slitna och kanske hala flipflops eller vill fräscha upp din skogarderob med ett par sköna flipflops kan du hitta dem här hos Helena. Hon har tagit in många färgställningar från både Ipanema och Havaianas – bara att läsa dessa två namn försätter oss i sommarstämning. Skorna från Ipanema är både 100% veganska och 100% återvunna plus att de är fria från ftalater.

Bröllop och fest
Du ska säkerligen på en och annan fest eller tillställning som student, bröllop eller kalas i sommar, där du kanske känner för att klä upp dig lite extra. Vill du visa att du har koll på vad som är hett på catwalken, är det de riktigt smala klackarna med få tunna remmar som gäller.