NYHETER: I VINTER VILL VI SPELA…

I VINTER VILL VI SPELA SÄLLSKAPSSPEL!

– Oavsett när du kommer, har Lekia klapparna och givetvis kan du få dem inslagna, ler Michaela.

Redan nu finns det fina julkalendrar med en liten present varje dag i december fram till julafton från både LEGO och Play-Doh.

Spelens högtid nalkas

Inför de kommande helgerna kan det vara kul att skaffa ett nytt familjespel. Lekia har självklart klassiker som Monopol, Alfapet och Trivial Persuit. Dessa finns numera i olika versioner som är anpassade till om det är hela familjen som ska spela eller om det är enbart de minsta som vill spela t.e.x Monopol Junior – det sistnämnda finns även i en Greta Gris-upplaga!

Det finns fler spel som stått sig genom åren, du känner säkert igen både Den försvunna diamanten, Tjuv och polis och Risk. Utöver dessa tillkommer flera nya roliga spel varje säsong. Har du provat att spela Ubongo – ett slags klurigt pusselspel på tid där du dessutom ska samla diamanter, eller När då då? – där man ska placera ett antal händelser i rätt tidsordning. Lätt att lära sig och många timmars underhållning!

Spel till resan eller middagen

Det finns små smarta spel i form av kort-

lekar som du enkelt kan ta med dig. Passar

lika bra att spela med hela släkten efter julmiddagen som att fördriva tiden med på resande fot. Du hittar spelen Uno, Skip-Bo, och Med Andra Ord som finns i två roliga pocketformat inne på Leka, som alla passar fint i handbagaget.

Nyheter från LEGO

Inför julen lanserar LEGO ett antal nya boxar med nya byggsatser att sätta samman. Nytt för i år är LEGO Dreamzzz, som bygger på ett tv-program. Med dessa går det att bygga flera olika modeller och variera sitt byggande med en och samma byggsats. Michaela säger att dessa kommer garanterat att gå åt innan jul, så passa på medan de finns i butik!

Glo-Up Girls – en ny serie dockor

Det finns en helt ny serie dockor som går under namnet Glo-up Girls som släpps i november. De kan sägas vara en modern version av Barbie och är inspirerade av trenden på TikTok under hashtaggen #GlowUp med över 30 miljarder visningar. De fokuserar på att tjejer ska få upptäcka vem de är på sin resa att bli vuxen, med en stor touch av glitter och glamour.

Michaela avslutar med att tipsa om att julkatalogen har kommit och finns att hämta hos Lekia. Håll även utkik efter Toppengallerians adventskalender med många fina julklappserbjudanden.