NYHETER: KLARSYNT REDO FÖR VÅRSOLEN

Det innebär att du kan köpa glasögon till både dig själv och hela familjen och betala samma månadskostnad till dess att totalsumman är betalad – och månadskostnaden ligger oavsett inköp på 295 kronor. Det är tidsperioden som varierar.

Detta gör att du faktiskt också skulle kunna köpa dig ett par solglasögon med styrka. Emma på KlarSynt tycker att det vore en självklarhet för alla med glasögon att även ha ett par solglasögon med styrka. Nu under våren känns det extra bra att både kunna se bra och samtidigt skydda ögonen. Det börjar komma in många fina solglasögon i butiken nu när våren närmar sig.

Linser

Under våren brukar efterfrågan bli större på linser. KlarSynt utför tillpassningar av linser och ser till att du löpande har linser med rätt styrka hemma. Många väljer endagslinser. Det är skonsammare för ögat med en lins som är fräsch och ren varje dag, även en som kanske använts lite längre än vad den borde gjort. Det syns direkt på linsytan om linsen är gammal och ytan sliten – och känns – så var rädd om ögonen.

Nya glas, nya bågar

KlarsSynts kunder får en vänlig påminnelse med två års intervaller om att det kan vara dags att kontrollera ögonen. En del märker sådant själv och hör av sig när de själv känner ett behov. Det kan också finnas anledningar till att optikern tillsammans med kunden ibland kommer överens om tätare kontroller: som om det finns något avvikande som bör hållas under extra uppsikt och då kan remiss till räkare ordnas.

Att gå till optikern är inte som att gå till tandläkaren: du behöver inte någon kallelse, utan du märker själv när synen förändrats och det är dags att boka en tid för att kolla synen. Om du däremot har någon anhörig eller vän som hör till den äldre generationen, kan det vara bra med en liten påminnelse ibland om att gå och både kolla synen och så att allt ser ok ut med ögonen, annars kan det vara läge att kontakta vårdcentralen.

Trender bland bågar

Emma berättar att det definitivt går trender i hur bågarna ska se ut, men att när det i sluändan gäller en själv och sitt beslut man själv ska ta, är det många som satsar på de mer klassiska säkra korten. Visst vore det kul att våga testa en ny färg, form på sin båge eller båda delar.Skulle det vara så att du inte kan bestämma dig, kan du faktiskt köpa två par glasögon!

Silhouette står sig

Du känner kanske till glasögonmärket Silhouette? Det är de minimalistiska bågarna som var mäkta populära för ett par år sen, faktum är att de står sig bra fortfarande. Det kan vara ett klassiskt men lite lagom annorlunda alternativ att titta på nästa gång du ska byta glasögon.