NYHETER: LABBODLADE GNISTRANDE DIAMANTER

Jessica på Ur&Penn berättar att diamanterna tas fram i laboratoriemiljö. Det tar ett par månader att framställa dessa under samma tryck och temperatur som om de vore skapade i naturen. När de är klara har du en diamant med samma optiska och kemiska egenskaper som en som knackats fram i en gruva.

Etiska och miljömässiga aspekter

Labbodlade diamanter är en innovation som kombinerar det vackra med hållbarhet. Det är mer miljövänligt och framför allt mer etiskt, då de odlas fram i kontrollerad miljö istället för att en människa ska hacka fram stenen, under ofta usla arbetsvillkor.

Kostnaden blir dessutom lägre och du har möjlighet att äga en äkta diamant till ett överkomligt pris. De kan beställas med en fattning i vitt eller gult guld och tar fyra veckor, då alla smycken tillverkas på beställning. Guldet man använder är återvunnet, vilket gör Ur&Penns diamanter ännu mer miljövänliga.

Ringar med kvinnonamn

Varje ring i Ur&Penns kollektion är upp- kallad efter en kvinna som arbetar eller har arbetat på företaget, som till exempel Ulrika i Lund eller Kerstin i Stockholm.  

Till honom

Ur&Penn har inte glömt bort männen. Butiken har ett brett utbud av klockor och smycken i herrsortimentet. Du hittar bl.a. märket Urban som tillverkar snygga produkter i stål och silver. Kanske något att tänka på inför Fars dag?

Halloween
Lustiga öron på hårskena, glittriga diadem eller örhängen med spindlar, Jessica visar ett ställ fyllt med roliga accessorer passande för Halloweenfesten eller säsongens spökkalas för de små. 

 
Julkalender med toppbetyg

Julen närmar sig och i butiken hittar du en rad utmärkta gåvotips. I år finns en trevlig julkalender som redan har fått beröm av influencers på sociala medier. Det är ett fantastiskt sätt att sprida lite glädje varje dag i december och samtidigt få kvalitetssmycken till ett rimligt pris. Det finns även roliga små fyndpåsar med säsongssmycken för dig som vill fynda inför julen eller behöver något till julklappsspelet. 

Nya varumärken och samarbeten

Ur&Penn har utökat sortimentet med nya intressanta varumärken. Ett av dem är Lotus, ett klockmärke som erbjuder prisvärda, vattentäta stålklockor för både män och kvinnor. 

Under året har man även samarbetat med TikTok-stjärnan Märta Rasch för att skapa en kollektion av stålsmycken som är helt i linje med de senaste trenderna.